Etusivu Retket Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi Työturvallisuuskortti Järjestyksenvalvoja JP

Mitä tec45 kurssilla tehdään ja opitaan?


Tec 45 - kurssille ja teemme sinusta luokitetun suunnittelemaan ja tekemään dekosukelluksia maksimissaan 45:n metrin syvyyteen happea dekokaasuna käyttäen. Saat luvan suunnitella ja tehdä dekompressiosukelluksia.

Voit alkaa Tec45-kurssin, kunhan olet Tec40- ja Rescue-luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 50 sukellusta lokikirjassaan. Näistä vähintään 12 sukellusta on tehty happirikastetulla ilmalla syvemmälle kuin 18 metriä ja kymmenen syvemmälle kuin 30 metriä. Pääset myös käymään lääkärissä hakemassa lääkärintodistuksen ellei sinulla ole näyttää korkeintaan vuoden vanhaa lääkärintodistusta, jossa sinut todetaan sukelluskelpoiseksi. Tämä kurssin vaativan fyysisen sekä dekompressiosukellusten vaativan psyykkisen kunnon varmistamiseksi.

Koulutus alkaa, kuten Tec40 kurssikin itseopiskelulla. Luet lisää kappaleita Tec Deep Diver manuaalista sekä uusia pdf.-lomakkeista, jotka lähetän sinulle kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ja täytät seuraavat kertaustehtävät ennakkoon. Toki edelleen kirjoitat muistiin mieleesi tulevia kysymyksiä, joihin et mielestäsi saa vastausta materiaaleista. Printtaat myös tarvittavat lomakkeet ja huolehdit, että lääkärintodistuksesi on kunnossa.

Kun näemme, katsomme läpi paperityöt ja kertaustehtäviesi vastaukset sekä kysymyksesi, sen jälkeen valmistelemme sukellusvarusteet allasharjoittelua varten ja teet ns. Practical Applicationeita, sukelluksen suunnittelua yms.

Teemme yhden sukelluksen rajatulla avovesialueella sekä kolme avovesisukellusta harjoitellen sukelluksen suunnittelua ja suunnitelman toteutusta, nosteenhallintaa sekä erilaisia hätätilanteita. Simuloit dekompressiopysähdyksiä sekä harjoittelet niiden toteuttamista. Kurssin viimeinen sukellus on dekompressiosukellus.


Koulutan Tec45-kursseja Suomessa, Thaimaassa ja Jordaniassa. Muista, että maksat koulutuksesta, mutta tienaat luokituksesi. Jos osoitat huonoa asennetta tai et opi motorisia taitoja riittävälle varmuustasolle, voit saada luokituksen tekemällä kurssin uudestaan (uudesta kurssimaksusta totta kait).

Kurssin hinta Suomessa eur400, Thaimaassa thb19900.

Lähetä meili tai soita +358 40 5119089, skype= jpsukeltaja varataksesi kokeilun tai kurssin kanssani.

DAN Partner

Sivu päivitetty 18.6.2016