Etusivu Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi JP

Mitä tec50 kurssilla tehdään ja opitaan?

Tec 50 - kurssilla tulet luokitetuksin suunnittelemaan ja tekemään dekosukelluksia maksimissaan 50:n metrin syvyyteen kahta dekokaasua käyttäen. Saat luvan suunnitella ja tehdä dekompressiosukelluksia sekä halutessasi jatkaa koulutustasi trimix-puolelle.

Voit alkaa Tec50-kurssin, kunhan olet Tec45- luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 100 sukellusta lokikirjassaan. Näistä vähintään 20 sukellusta on tehty happirikastetulla ilmalla syvemmälle kuin 18 metriä ja 15 syvemmälle kuin 30 metriä. Pääset myös käymään lääkärissä hakemassa lääkärintodistuksen ellei sinulla ole näyttää korkeintaan vuoden vanhaa lääkärintodistusta, jossa sinut todetaan sukelluskelpoiseksi. Tämä kurssin vaativan fyysisen sekä dekompressiosukellusten vaativan psyykkisen kunnon varmistamiseksi.

Koulutus alkaa, kuten Tec40 ja 45 kursitkin itseopiskelulla. Luet viimeiset kappaleet Tec Deep Diver manuaalista sekä vielä lisää pdf.-lomakkeita, jotka lähetän sinulle kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ja edelleen täytät kertaustehtävät ennakkoon. Toki kirjoitat taas muistiin mieleesi tulevia kysymyksiä, joihin et mielestäsi saa vastausta materiaaleista. Printtaat myös tarvittavat lomakkeet ja huolehdit, että lääkärintodistuksesi on kunnossa.


Teet jälleen yhden sukelluksen rajatulla avovesialueella sekä kolme avovesisukellusta harjoitellen sukelluksen suunnittelua ja suunnitelman toteutusta, nosteenhallintaa sekä erilaisia hätätilanteita. Simuloit dekompressiopysähdyksiä sekä harjoittelet niiden toteuttamista. Kurssin kaksi viimeistä sukellusta ovat dekompressiosukelluksia, joita teet vain yhden päivässä.

Sivu päivitetty 24.12.2023