Etusivu Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi JP

Mitä tekniikkASUKELLUS OIKEASTAAN ON?


Tekniikkasukellus on suunniteltua virkistyssukellusrajojen ylittämistä. Suunniteltua. Se, että ylittää virkistyssukellus- ja omat rajat ilman kunnollista koulutusta ja varusteita sekä suunnitelmaa, on tyhmyyttä. Tekniikkasukellus ei ole kaikkien juttu, ei missään nimessä. Riskit ovat suuremmat, varusteet raskaammat eikä ongelmatilanteessa välttämättä pääsekään suoraan pintaan, kuten virkistyssukeltaja on tottunut. On omaksuttava kokonaan uudenlainen ajattelumalli. Siinä auttaa koulutus, joka ei ihannetilanteessa tule putkeen vaan asteittain, jotta pystyt omaksumaan oppimaasi ennen kuin koulutusta jatketaan (lue syvyyttä ja vaikeustasoa lisätään)

Jos haluat tietää, millaista tekniikkasukeltaminen on, voit ilmoittautua kokeilemaan tekkilaitteita Discover Tec-ohjelman avulla uima-altaassa tai allasmaisissa olosuhteissa rajatulla vesialueella. Pääset kokeilemaan, jos olet 18 vuotta täyttänyt luokiteltu sukeltaja, jolla on vähintään kymmenen sukellusta lokikirjassasi

Tec Sidemount-kurssilla harjoittelet sukeltamista sidemount- ja dekopullojen kanssa. Voit alkaa tämän kurssin ollessasi yli 18-vuotias AOW-luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 30 sukellusta lokikirjassaan. Täytät normaalit kurssinaloituspaperit, lääkärintodistus vaaditaan ainoastaan, jos terveydentilasi sitä vaatii. Tällä kurssilla ei tehdä varsinaisia dekosukelluksia, mutta käytät useampaa eri ilma- tai nitroxsäiliötä ja harjoittelet oikeita kaasunvaihto- sekä dekompressiopysähdystekniikoita.

Tec 40 - kurssille opit suunnittelemaan ja tekemään rajoitettuja dekosukelluksia. Maksimisyvyytesi on edelleen 40 metriä, mutta saat luvan suunnitella ja tehdä dekopysähdyksiä max 50% hapen kanssa (EAN50). Voit alkaa Tec40-kurssin, kunhan olet yli 18-vuotias AOW-, EANx- ja Deep-luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 30 sukellusta lokikirjassaan. Pääset myös käymään lääkärissä hakemassa lääkärintodistuksen ellei sinulla ole näyttää korkeintaan vuoden vanhaa lääkärintodistusta, jossa sinut todetaan sukelluskelpoiseksi. Tämä kurssin vaativan fyysisen kunnon sekä dekompressiosukellusten vaativan psyykkisen kunnon varmistamiseksi.

Tec 45 - kurssille jatkae edellisen pohjalta suunnittelemalla ja tekemällä dekosukelluksia. Maksimisyvyytesi on kurssin jälkeen 45 metriä ja saat luvan suunnitella ja tehdä dekopysähdyksiä sataprosenttinen happi dekokaasuna. Voit alkaa Tec45-kurssin, kunhan olet yli 18-vuotias Tec 40- ja Rescue-luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 50 sukellusta lokikirjassaan. Pääset myös käymään lääkärissä hakemassa lääkärintodistuksen ellei sinulla ole näyttää korkeintaan vuoden vanhaa lääkärintodistusta, jossa sinut todetaan sukelluskelpoiseksi. Tämä kurssin vaativan fyysisen kunnon sekä dekompressiosukellusten vaativan psyykkisen kunnon varmistamiseksi.

Tec 50 - kurssille jatkaa edelleen. Saat luvan sukeltaa dekokompressiosukelluksia maksimissaan 50 metrin syvyyteen käyttäen kahta dekokaasua. Voit alkaa Tec50-kurssin, kunhan olet Tec 45- luokiteltu sukeltaja, jolla on yli 100 sukellusta lokikirjassaan. Pääset myös käymään lääkärissä hakemassa lääkärintodistuksen ellei sinulla ole näyttää korkeintaan vuoden vanhaa lääkärintodistusta, jossa sinut todetaan sukelluskelpoiseksi. Tämä kurssin vaativan fyysisen kunnon sekä dekompressiosukellusten vaativan psyykkisen kunnon varmistamiseksi.

Sivu päivitetty 24.12.20223