Etusivu Retket Haluaisin kokeilla Recreational Rebreather Peruskurssit Jatkokurssit TecRec DAN koulutus Ammattilaiseksi? JP

Ammattilaiseksi? padi - Kouluttajatutkinto

Suoritettuasi OWSI-kurssin tai IDC:n, olet oikeutettu osallistumaan PADIn kouluttajatutkintoon (Instructor Examination). Niitä järjestään ympäri maailmaa vuodessa useita satoja. PADIn examinaattorit saavat palkkansa PADIlta. Kouluttajatutkinnon hinta vaihtelee hivenen ympäri maailmaa, muttei liiemmin. Joissain maissa (kuten Suomessa) hintaa nostaa arvonlisä- yms. verot.

Mitä kouluttajatutkinnossa tapahtuu

Tutkinto alkaa ilmoittautumisjaksolla, jonka aikana examinaattori selvittää erittäin tarkasti, mistä on kyse. Tässä vaiheessa hän myös varmistaa, että sinulla on edellytykset osallistua tutkintoon. Itse tutkinnon aikana examinaattori on videokamera, joka tarkkailee ja rekisteröi, mitä/miten sinä asioita teet ja miten olet PADI-systeemin ja standardit ymmärtänyt. Suoritat:
  • Standardi- ja toimintatapakokeen (avoin kirja, saat käyttää kouluttajakansiota sekä -työkirjaasi). Saat 50 kysymystä, joista 38:n tulee olla oikein. Aikaa sinulla on 90 minuuttia ja saat kokeet suomen kielellä, vaikka tekisit kokeen missä päin maailmaa tahansa (kunhan olet ilmoittanut kielitoiveesta ajoissa PADIlle)
  • Teoriakokeen 5 osa-alueesta (fysiikka, fysiologia, sukellusataidot ja olosuhteet, sukellustaulukot sekä varusteet). Kullakin alueella saat 12 kysymystä, joista 9:n tulee olla oikein. Aikaa sinulla on 90 minuuttia ja saat kokeet suomen kielellä, vaikka tekisit kokeen missä päin maailmaa tahansa (kunhan olet ilmoittanut kielitoiveesta ajoissa PADIlle)
  • Pidät pienen teorialuennon
  • Opetat yhden allastaidon
  • Altaassa demonstroit 5 eri taitoa peruskurssilta
  • Otat vastaan kaksi taitoa oppilailta avovesisukelluksen aikana
  • Teet pelastusdemonstraation
Koska voit alkaa kouluttamisen

Tämä kiinnostaa aina kouluttajakandidaatteja! Voit alkaa kouluttamisen, kun
  1. olet läpäissyt kouluttajatutkinnon,
  2. olet saanut PADIlta kirjallisen luvan kouluttaa,
  3. sinulla on mahdollisesti vaadittava vastuuvakuutus.

Instructor Examinaattorisi antaa tähän vastauksen kouluttajatutkinnon
päätöstilaisuudessa.

Seuraavat kouluttajatutkinnot:

IE Fethie, Turkki 4-5.5.2019

IE Helsingissä 8-9.6.2019

IE Kas, Turkki 16-17.11.2019


Sivu päivitetty 29..12.2018

Click to enter