Etusivu Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi JP

Divers Alert Network DAn

on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on alunperin perustettu antamaan sukeltajille neuvoja sukellusonnettomuustilanteessa. Nykyisin International DANilla (IDAN) on reilusti yli 200.000 jäsentä sen ollessa jakautunut alajärjestöihin, joista jokainen on vastuussa omasta alueestaan ja jäsenistään. Se mikä DAN-toimisto tulee kotitoimistoksi, riippuu siitä, missä päin maailmaa on kotiosoitteesi. Mikäli olet kirjoilla Suomessa kuulut DAN Europen "valtapiiriin", joten halutessasi voit liittyä DAN Europen jäseneksi tukemaan sukelluslääketieteellistä tutkimusta. DAN Europella on yli 50.000 jäsentä.

DANin missio on operoida ja ylläpitää kansainvälistä hälytyskeskusten verkkoa, jonne voi soittaa 24 tuntia vuorokaudessa minä tahansa päivänä ja saada SUKELLUSLÄÄKETIETEELLISTÄ erikoisapua. Tämä apu annetaan KAIKILLE hädässä oleville sukeltajille, samaten kaikkia painekammiohoidon tarvitsijoita avustetaan hoidon saamisessa. DANin jäsenten sukellusvakuutus maksaa tarvittavan painekammiohoidon, ei-jäsenten on kustannettava kammiohoito itse oman vakuutuksensa kautta.

Liittymällä DANin jäseneksi paitsi tuet organisaation tutkimustyötä (joka rahoitetaan jäsenmaksuvaroilla), saat kattavan sukellusvakuutuksen sekä matkasairaus- ja -tapaturmavakuutuksen, jotka DAN Europe on neuvotellut jäsenilleen vakuutusyhtiön kautta. Vakuutuksesta korvataan myös sukellusonnettomuuden aikana kadonneet sukellusvarusteet. Ehtoihin ja vakuutusmääriin kannattaa tutustua paremmin www.daneurope.org).
Edellisten lisäksi DANin jäsenet pääsevät osallisiksi myös erinomaisesta matkustavakuutuksesta, mikäli sairaus tai tapaturma yllättää kotimaanmatkan aikana yli 80 kilometrin päässä kotoa, taikka ulkomailla.
Organisaatio auttaa sinua saamaan uudet matkaliput, mikäli sairautesi vaatii sinua muuttamaan matkasuunnitelmaasi. Tällaisessa tapauksessa matkavakuutus korvaa lippujen hinnan, mikäli jäsenprofiiliisi kuuluu em. palvelu. Vakuutustaso kannattaa valita järjen ja tarpeen, ei lompakon mukaan.
Voit liittää vakuutuksesi ei-sukeltavia perheenjäseniä, sekä sukeltava perheenjäsen saa oman edullisen rinnakkaisvakuutuksen liittyessään samanaikaisesti perhevakuutukseen. Tällöin heillä on koko ajan voimassa samat vakuutusedut. Mikäli esim. alaikäinen lapsesi sairastuu ulkomaanmatkan aikana, on hyvin todennäköistä, että saat edestakaisen lentolipun hänen luokseen tätä pyytäessäsi.

MIETI TARKKAAN TARVITSEMASI VAKUUTUSTURVA ja valitse riittävä taso. DANin jäsenyyden sisältämät vakuutukset ovat edullisia tarjoamaansa palveluun nähden, älä säästä tässä kohtaa. Valitettavan moni on valinnut väärin alemman jäsenhinnan vuoksi eikä ole ollut vakuutettu sairauden tai onnettomuuden iskiessä.

DAN tekee tutkimustyötä, mutta DAN-kouluttajat järjestävät erilaista sukellus-ensiavun jatkokursseja. Kaikilla DANin ensiapukursseilla oletusarvona ja suosituksena on, että osallistuja on saanut painelu-/puhalluselvytys- ja ensiapukoulutusta. Tätä varten DAN on tuonut markkinoille Basic Life Support-Provider (hätäensiapu)kurssin, joka riittää ennakkokoulutukseksi kaikille DANin kursseille sekä First Aid-provider kurssin, jonka aikana opetellaan ensiaputaitoja. Koulutusta voi tehdä veden alle joutumisesta aiheutuvia onnettomuuksia (AQUATIC-provider), sukellusonnettomuuksia (O2-provider ja Advanced O2-provider) tai merieläinten aiheuttamia vammoja varten (HMLI-provider) sekä opiskella sydänkäynnistyslaitteen käyttöä (AED-provider) DAN-kouluttajien valvonnassa. DAN MO2R (Suljetun kierron hapenanto). Kurssi on tarkoitettu alueille, joilla ollaan todella pitkällä (tunnista kahdeksaan tuntiin) lääkintähenkilökunnasta. DAN On Site Neurological Assesment (Neurologinen arviointi) kurssi. Kaikkien sukeltajien tulisi tähdätä DAN DES-Diveriksi (Diving Emergency Specialist).

BLS- sekä AED-kursseihin voi lisätä myös lasten elvytyksen, kysy kouluttajaltasi.


DAN kouluttajana teen suomalaisille providertason kursseja.

DAN BLS provider (Hätäensiapu) (Sis. lasten osion)

DAN AED (Automaattisen sydänkäynnistyslaitteen käyttökurssi) (Sis. lasten osion)

DAN First Aid (ensiapukurssi)

DAN Aquatic provider (Vedenalaisten onnettomuuksien ensiapu)

DAN Oxygen Provider (Happiensiavun peruskurssi)

DAN Advanced O2 (Happiensiavun jatkokurssi)

DAN HMLI (Vaarallisten merieläinten aiheuttamien vammojen ensiapu)

DAN MO2R (Suljetun kierron hapenanto)

DAN On Site Neurological Assesment (Neurologinen arviointi)

DAN Diving Emergency Specialist (DES-Diver)


Sivu päivitetty 21.11.2022

Lasten elvytys ja AED-laitteen käyttö lapsille on lisätty BLS- ja AED-kursseihin. Päivitä tietosi ja taitosi.

DAN On-Site Neurological Assessment
neurologinen tutkiminen

Osaathan antaa happiensiapua sekä tehdä neurologisen arvioinnin, jos olet tekemisissä sukeltajien kanssa!!!