Etusivu Retket Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi Työturvallisuuskortti Järjestyksenvalvoja JP

padi discover scuba diving.

On sukelluskokeilu. Tarkoitettu antamaan Sinulle elämys ja kokemus veden alla paineilmalaitteet päälläsi sukelluskouluttajan kanssa. Voit tehdä kokeilun altaassa tai päiväretken aikana Suomen järvelle. Kannattaa sopia sopiva päivä ennakkoon - minua on vain yksi.
Suomessa allaskokeilu EUR80, kokeilu järvessä EUR120.


Kokeilu kanssani alkaa paperityöllä, täytät asianmukaiset paperit ja selvitämme terveydentilasi. Nämäteet toivottavasti jo ennakkoon, koitan saada kokeiluesitteen sinulle hyvissä ajoin. Paperitöiden jälkeen annan sinulle pienen katsauksen tärkeimpiin seikkoihin, jotka sinun on tiedettävä sukeltaaksesi turvallisesti. Tämä kestää vajaan puoli tuntia. Sen jälkeen on aika mennä veteen. Sukelluskokeilijat on vakuutettu DAN Europen tarjoamalla oppilasvakuutuksella sukelluskokeilun sekä mahdollisten jatkosukellusten ajan. Mikäli teemme kokeilun uima-altaassa, menemme veteen ja autan sinulle varusteet yllesi saat halutessasi puvun, mutta T-paidallakin pärjää.

Vedessä kokeilemme varusteiden toiminnan, kuinka liiviin tulee ilmaa ja kuinka ilma poistuu, kuinka löydät hengityslaitteesi ja kuinka se tyhjennetään vedestä pinnalla. Harjoittelemme näitä asioita muutaman kerran, jotta saat varmuuden itseesi ja sitten - on aika painaa pää pinnan alle ottaaksesi ensimmäisen henkäyksesi veden alla. Jalat ovat edelleen tukevasti pohjassa, joten ei hätää. Kun hengitys tasaantuu ja tunnet olosi kotoisaksi, laskeudumme polvilleen veden pinnan ollessa edelleen juuri pääsi yläpuolella ja rauhoitumme vähän aikaa (ellei hengitys tasaannu tai koet olosi epämukavaksi, voit lopettaa leikin. Eivät kaikki juo kahviakaan). Sitten rinta maata vasten ja kun olo on turvallinen, on aika tehdä pieni lenkki aivan pinnan tuntumassa altaan matalassa päässä.

Jossain vaiheessa saatat haluta tehdä pieniä harjoituksia, regulaattorin tyhjennystä ja etsintää, maskin tyhjennystä jne. Harjoitteita ei ole pakko tehdä, mutta mikäli haluat lähteä kanssani järviretkelle katselemaan kaloja, tulee harjoitukset tehdä. Parhaassa tapauksessa ilmoittaudut ensimmäiselle sukellusretkellesi ja mietit, olisiko tämä sinun uusi harrastuksesi. Enempää kuin PADIn Discover Scuba Diving-ohjelma ei varsinaisesti tarvitse tehdä, jotta voi harrastaa sukeltamista valvonnan alla lomasukeltajana. Toisaalta monelle nimenomaan sukelluskokeilu on sukelluskurssiin johtava elämys, pidä varasi...
Sukelluskokeilu kannattaa tehdä loman alkuvaiheessa - silloin jää aikaa tehdä kanssani useampiakin sukellusmatkoja.

Haluan kokeilla, ota yhteys minuun . Sukelluskokeilijat on vakuutettu DAN Europen tarjoamalla oppilasvakuutuksella sukelluskokeilun sekä mahdollisten jatkosukellusten ajan.

Sivu päivitetty 22.8.2019

Click to enter