Etusivu Retket Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi Työturvallisuuskortti Järjestyksenvalvoja JP

peruskurssit

Laitesukellus on, kuin mikä tahansa harrastus. Olet päättänyt alkaa, joten on ensin tehtävä hivenen peruskoutusta, jotta opit tekemään asioita oikein ja turvallisesti. Laitesukellus ei ole vaikeata, mutta on järkevää opetella sen saloja hyvän kouluttajan kanssa (mukavassa ympäristössä).  

Aloita varovasti - tee ensin "pelkkä" sukelluskokeilu PADI Discover Scuba Diving -ohjelman avulla nähdäksesi, pidätkö laitesukelluksesta. Useimmat ihmiset jäävät tämän kokeilun aikana "koukkuun" ja siitä on helppo jatkaa koulutusta. Jos epäilet jatkavasi kurssille, kannattaa siitä mainita kouluttajalle, jolloin hän saattaa teettää muutamia perustaitoja osana ohjelmaasi. Tällöin on mahdollista laskea sukelluskokeilusi osaksi peruskurssiasi. Sukelluskokeilijat ja peruskurssia suorittavat henkilöt on vakuutettu DAN Europen tarjoamalla oppilasvakuutuksella sukelluskokeilun sekä mahdollisten jatkosukellusten ja sukelluksen peruskurssin ajan.

PADIn Scuba Diver -kurssi antaa sinulle mahdollisuuden osallistua laitesukellukseen valvotusti PADI Divemasterin tai -kouluttajan valvonnassa maksimissaan 12 metrin syvyyteen saakka. Tämä itse asiassa riittää valtaosaan etelän lomapaikoilla tehtäviin sukelluksiin. Syvemmälle ei tarvitse mennä löytääkseen useimpien sukelluspaikkojen värikkäimmät paikat.
Mikäli teet koko PADI Open Water Diver -kurssin olet oikeutettu sukeltamaan itsenäisesti maksimissaan 18 metrin syvyyteen (Taikka kurssisi maksimisyvyyteen). Tämä antaa joustavuutta sukeltamiseen - voit soittaa parillesi ja lähteä keskellä työviikkoa sukeltamaan (olettaen että sinulla on omat varusteet). Sukeltamista voi harrastaa myös kotona, ei se ole pelkkä lomaharrastus

Discover Scuba Diving
Scuba Diver
Open Water Diver

Alkaaksesi laitesukelluskoulutuksen, on sinun täytettävä terveyskysely, samankaltainen kuin mikä on sivustollani ladattavissa. Varmistu ennakkoon, ettei sinulla ole sukelluksen estävää terveydentilaa. Mikäli terveyskysely niin ehdottaa, ota yhteyttä lääkäriin.

Terveydentilakysely kursseja varten (PDF)

Opiskelusopimus (PDF)DAN Partner

Sivu päivitetty 22.8.2019


DAN Partner