Etusivu Retket Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi Työturvallisuuskortti Järjestyksenvalvoja JP

mikä poseidon mkVI rebreather on?


Poseidon Mark 6 eli MKVI on maailman enimmäinen täysautomaattinen suljetun kierron rebreather, joka on suunniteltu virkistyssukellukseen, pidentämään virkistyssukellusten kestoa. Laite on helppokäyttöinen - sinä kasaat laitteen ja se tekee itse tarkistukset. Sinun on vain varmistettava, että kaikki menee oikein.

Poseidon MKVI/se7en -laitteen kanssa sukeltavat ja sitä kokeilleet kokeneet Rebreather-sukeltajat ovat kaikki kehuneet laitetta helppokäyttöisimmäksi rebreatheriksi, mitä ovat kokeilleet.

”Perinteinen”, avoimen kierron annostelija käyttää hengityskaasun vain kerran ja hengität kaasun (kuplina) veteen. Perinteinen sukelluslaite tavallaan "haaskaa" happea eikä käytä sitä tehokkaasti, mutta kuka siitä välittää. Veden alla on joka tapauksessa hauskaa ja siellä näkee erilaisia asioita, joita ei pinnalla näe. Joku pysyy pinnan alla pidemmän, joku toinen lyhyemmän ajan.

Rebreather käyttää saman hengityskaasun moneen kertaan kierrättäen sitä. Hengityslaitteessa on lisäkeuhkot, joista sukeltaja hengittää ja jonne kaasu hengitetään takaisin. Keho käyttää ainoastaan viisi prosenttia käytettävänä olevasta hapesta (21%), joten kaasun hengittäminen monta kertaa on taloudellista ja lisää sukellusaikaa.
Uloshengityksesi menee veden sijasta uloshengityskeuhkoon josta se kulkeutuu hiilidioksidisuodattimen (Scrubber) läpi takaisin hengitettäväksi. Systeemi optimoi typen kertymän koko ajan, lisäten näin pohja-aikaa. Täytyy toki pitää mielessä, että lisääntynyt pohja-aika lisää typen kertymää, mutta käytetty seos on optimoitu kuhunkin syvyyteen, MKVI sekoittaa sopivan kaasuseoksen selässäsi käyttösyvyyden mukaiseksi


Mikä käytännössä rajoittaa sukellusaikaa, on scrubber, joka on valmiiksi tehtaan pakkaama. Sinun tarvitsee ainoastaan laittaa se paikoilleen kasattuun laitteeseen ja sukeltaa. Luonnollisesti on koneen läpäistävä automaattiset esitestit ennen veteen menoa.
Virkistyssukelluksen Rebreatherit ovat helppokäyttöisiä. Periaatteessa teet, kuten minkä tahansa sukelluslaitteen kanssa. Kasaat sen ja menet sukeltamaan. No, on se hivenen monimutkaisempaa, mutta sinulla on tarkistuslista, josta varmistat että kaikki tulee tehtyä. Samaten Poseidon Mark 6 vaatii sukeltajaa tekemään ns. negatiivisen luuppitestin ja kuittaamaan että on alittanut hiilidioksidisuodattimen paikoilleen, muuten kone tekee kaikki testit automaattiseseti itse. Jos kone ei läpäise jotain testiä, et saa sukelluslupaa. Se todellakin yksinkertaisesti yrittää pitää sinut hengissä, eikä päästä sukeltamaan ellei laite ole 100% toimintakuntoinen.


Luonnollisestikaan et voi sukeltaa Poseidon MKVI/se7en:in kanssa ilman luokitusta, mutta tämä ei ole ongelma. Ilmoittaudut vaan rohkeasti PADI Rebreather Diver tai Advanced Rebreather Diver -kursseille (tai yhdistetylle kurssille) ja teemme sinusta luokitetun käyttämään MKVI:tta virkistyssukelluksilla. Voit tehdä ensin Poseidon Mark 6 introsukelluksen altaassa ja päättää sen jälkeen. Tulet olemaan koukussa. Koulutan Poseidon MKVI:n käyttöä Suomessa ja Turkissa.


Lähetä meili, skype= jpsukeltaja varataksesi kokeilun tai kurssin kanssani.
DAN Partner

Sivu päivitetty 18.6.2016

DAN Partner