Etusivu Haluaisin kokeilla Rebreather Peruskurssit Jatkokoulutus TecRec DAN Ammattilaiseksi JP

PADI Rebreather Diver


Oikeuttaa sinut sukeltamaan 18 metrin syvyyteen virkistyssukellukseen tarkoitetun rebreatherin kanssa.

Sinun on oltava vähintään 18-vuotias, sekä EANx luokiteltu Open Water Diver, ja lokikirjassassi minimissään 25 sukellusta. Ennen kurssin alkua luet Poseidonin käyttäjämanuaalin sekä kappaleet yhdestä kolmeen PADI:n Rebreather Diver manuaalista. Tämän jälkeen katsot PADIn Rebreather Diver skills -DVD:n. Sekä luonnollisesti teet kertaustehtävät PADI-manuaalistasi ennen kuin tapaat kouluttajasi teorian varmistuksen puitteissa.

Alat kurssisi paperitöiden (Riskin tiedoksisaanti, terveyskysely sekä sukelluksen turvasäännöt) täytöllä ja kertaustehtävien läpikäynnillä, sitten on vuorossa Poseidon MKVI/se7en valmistajan ongelmanratkaisu kalvosarjan katsominen.
Näiden jälkeen harjoittelet laitteen kasaamista kerran tai kaksi ennen kuin siirrymme vesiharjoitteluun. Nosteenhallinnan opettelu on kaikkein vaikeinta, mutta senkin opit suhteellisen nopeasti - sinun on vaan yksinkertaisesti hyväksyttävä, ettei nosteesi ole niin hyvä kuin OC-laitteilla.

Menet kurssin aikana veteen minimissään kuusi kertaa. Ensimmäisen allassukelluksen aikana kouluttajasi stressaa perustaitoja rebreatherin kanssa, kuten sitä, että luuppi on kiinni ennen kuin otat suukappaleen pois suustasi sekä erilaisia hätätilanteeseen reagointeja. Jälkimminen on helppoa, sillä toimintatapoja on periaatteessa yksi - BAIL OUT. Toisen sukelluksen teet tilanteen mukaan edelleen altaassa, rajatulla vesialueella tai avovedessä. Sukellukset kolmesta kuuteen teet joka tapauksessa avovedessä. Kurssin loppua kohden hälytysten määrä pienenee ja hupisukellusten osuus kasvaa. Tarkoituksena saada 240 minuuttia pohja-aikaa sekä sinulle selkeä toiminta hätätilanteissa, mutta nehän eivät ole ongelmia.

Luokituksen jälkeen olet oikeutettu tekemään virkistyssukelluksia maksimissaan 18 metrin syvyyteen Poseidon MKVI/se7en-laitteen kanssa. Voit myös jatkaa opiskelua ja tehdä jatkokurssin Advanced Rebreather Diver.

Muista, että maksat kurssista, mutta tienaat luokituksesi. Sinun on kurssien aikana opittava ajattelemaan "Rebreather" eikä riitä, että pelkästään teet vaaditut harjoitukset. Mikäli haluttomuutesi tai asenteesi on syynä siihen, saattaa kouluttajasi lisämaksusta jatkaa koulutusta

Sivu päivitetty 24.12.2023
Click to enter